BLOG

Festivalul Tenjin Matsuri sosește în București: Un strop de cultură japoneză în inima Europei

TENJIN MATSOURI


Festivalul Tenjin Matsuri sosește în București: Un strop de cultură japoneză în inima Europei

 

L a începutul lunii noiembrie, străzile Bucureștiului se vor umple de culoare, muzică și dans, transformând orașul într-o mică Japonie.

 Aceasta nu este doar o altă sărbătoare, ci un eveniment istoric. Reprezentanți ai Sanctuarului Tenmangu din Osaka vin pentru a celebra o replică a Tenjin Matsuri, unul dintre cele mai vechi și mai prestigioase festivaluri Shinto din Japonia.

Tenjin Matsuri datează din anul 951 AD și este venerat ca unul dintre cele trei mari festivaluri Shinto. Prin această replică, românii și turiștii străini vor avea ocazia să experimenteze frumusețea și misticismul tradiției japoneze fără a călători mii de kilometri.

Este de remarcat că spectacolul din București este primul de acest fel în Europa și al doilea în afara Japoniei. Singura altă replică a avut loc în Brisbane, Australia, în 1994. Asta demonstrează că România devine un teren fertil pentru cultura și tradiția japoneză.

Evenimentul va fi un amestec vibrant de procesiuni, dansuri și muzică. Procesiunea Sanctuarului Phoenix Ceremonial va fi un spectacol de văzut, în timp ce dansurile tradiționale ale Leului, Dragonului și Umbrelei vor cuceri publicul cu mișcările lor grațioase și puternice. Ritmurile tobelor japoneze și sunetul fluierei vor adăuga o atmosferă autentică, transportându-i pe participanți direct în inima Japoniei.

 

TENJIN MATSURI

FESTIVAL CULTURAL JAPONEZ